Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • tobela: Sziasztok! Most csatlakoztam kvantumszinkronizáció csapatához!Kíváncsi érdeklődője ként .Remélem tudtok segíteni.Kezdem olvasni a könyvet mert Apalypusztán volt lehetőségem bele pillantani ebbe a c... (2013.08.22. 20:13) Elnevezés
  • Utolsó 20

Címkék

Méregtelenítés

2013.03.20. 17:50

szerző: ducsi

Van nekem egy diétám amit már évek óta rendszeresen csinálok és 'ha már csinálsz valamit csináld jól' alapon ezt szoktam mivelhogy ha eszem akkor eszem rendesen, ha nem eszem akkor rendesen nem eszem (és akkor most az eszem szót helyettesítsük nyugodtan be az iszom, alszom szavakkal is mert ugyanúgy igaz).

Hogy mi is várható ettől az anyagcsere diétától? Először is az alapszabályok:

  • Az ételek sorrendjét szigorúan be kell tartanod.
  • Alkohol fogyasztása tilos!
  • Tilos szénsavas folyadékot inni.
  • Kerüld a hűtött italokat, mert nem tesznek jót az emésztésnek.
  • Naponta igyál meg másfél-két liter gyógy-, vagy gyümölcsteát, zöld teát, de ihatsz szénsavmentes vizet, sőt kávét is.
  • Kávét csak cukor és tej nélkül ihatsz.
  • Evés közben ne igyál, mert az puffasztó hatású.
  • Lehetőség szerint naponta fél órát sportolj a diéta alatt.

Tehát innentől már maga a diéta elolvasása előtt is kiderül hogy ez bizony azért nem az a sétagalopp fajta.

Tegyük fel ismét a kérdést - mi is várható ettől az anyagcsere diétától és hogyan is éli ezt meg az ember pl. én?

  • kiló mínuszok-  sok, de inkább térfogatban szoktam mérni egy méret alapban le de attól függően ki mennyire husi, lehet az akár kettő méret le is. Nagyban függ természetesen ez attól is hogy ki milyen alkat avagy hány napig csinálja
  • agyi leterheltség - ez a diéta agymunka. Folyamatos koncentráció hogy nem ihatsz mást szinte csak kávét és vizet és nem eheted csak azt ami az ebéded, vacsorád arra a napra. Én igazából ebbe szoktam belefáradni, a szervezetem úgy 4-5 nap után már rááll és utána elméletileg lehetne csinálni a második hetet - de dolgozni kell, élni kell és bármennyire is kitartó tudok lenni általában a második hét felénél már azt szoktam mondani hogy elég.
  • megnövekedett mozgásigény - futóegér mód: napi 2-3 órákat vagyok képes gyalogolni. Mivel enyhén kevés kalóriabevitellel járó diéta, nem javaslok olyan mozgást ami megerőltető, gyalogolni mindenki tud és annyit mész olyan tempóban amennyi jól esik.
  • megnövekedett folyadékigény - van hogy napi 5-6 liter víz lecsúszik úgy hogy észre sem veszi az ember. Aztán van hogy több, azt hiszem nekem 8 liter volt a rekordom.
  • esetleges alvászavar - aki szeret aludni vagy nagy az alvásigénye készüljön fel hogy a megnövekedett folyadékigény miatt elképzelhető hogy éjszaka sokszor kijár majd oda ahova a király is csak gyalog, valamint a megnövekedett mozgásigény miatt sem tud tétlenül sokat feküdni. Az érdekes azonban az hogy még ha nem is alszom, nem vagyok fáradt, néha sokkal jobban vág az agyam mint általában pedig tudom hogy alig aludtam.
  • nem megy az idő - ha valaki szeretne megélni végtelennek tűnő napokat, ezt a diétát kell csinálnia. Nem tudom máshogy elmondani de egy örökkévalóságnak tűnnek a napok. Ezt lehet nyűgként megélni és persze lehet előnyt is kovácsolni belőle.

Összefoglalva: nem, nem könnyű viszont ha valaki végigcsinálja méltán lehet büszke magára akár másfél hét után, nem beszélve arról hogy kisimul a bőre, kiürül rengeteg méreganyag és a napi sétánkat is már 5 cm-el a föld felett suhanva tesszük majd. A 7. napon mindenki elkezd vacilálni hogy nekimenjen-e még egy hétnek, ez normális. Én azt javaslom hogy ha már 7 napon túlvagyunk akkor ugorjunk neki még legalább 3-4 napnak mert itt lesz igazán érezhető a hatás. Kétszer 7 napot végicsinálni csak az igazi mazoisták vagy nagyon rutinos diétázók tudnak, tehát nem kell kudarcnak megélni ha nem sikerül. Legnehezebb az első 4 nap, de az 5. nap már 'enged' és nagyon jól fog esni a husi, a hét csúcspontja pedig egyértelműen a 6. nap a maga grillcsirkéjével. Bár diéta alatt is járok szórakozóhelyre és kocsmákba, mivel ez a diéta agymunka, csak az csináljon ilyet aki tudja magáról hogy nem csábul el, kár lenne itt elrontani ráadásul nem is ajálott, hiszen két perc alatt fejreáll az ember ha nem okosan áll vissza a normális életre. Fél évente maximum egyszer írják hogy szabad, de az évente egyszer is bőven jó ha valaki végig tudja csinálni.

Sokszor kérdezik tőlem hogy miért pont ez a diéta? Nincs több időm, energiám - másfél - két hét, letolom a torkomon és utána megint azt csinálok egy évig ami jólesik!

Nos, akár írhatnék még kisregényeket de innen mindenki döntse el maga, itt a diéta leírása:

 1. nap
Reggeli: Fekete kávé (cukor és tej nélkül)
Ebéd: 2 db főtt tojás. Tetszőleges mennyiségű spenót, enyhén sózva
Vacsora: 1 nagy steak (sertés vagy pulyka, panír nélkül, grillezve), zöldsaláta tetszőleges mennyiségben
2. nap
Reggeli: Fekete kávé (cukor és tej nélkül)
Ebéd: 1 nagy steak (sertés vagy pulyka, panír nélkül, grillezve), saláta és valamilyen gyümölcs tetszőleges mennyiségben
Vacsora: Sonka, bármennyi 
3. nap
Reggeli: Fekete kávé (cukor és tej nélkül)
Ebéd: 2 db főtt tojás. Tetszőleges mennyiségű spenót, enyhén sózva
Vacsora: Bármennyi zöld saláta+sok paradicsom
4. nap
Reggeli: Fekete kávé (cukor és tej nélkül)
Ebéd: 1 db főtt tojás, répa nyersen vagy főzve citrommal
Vacsora: 2 db gyümölcsös vagy natúr joghurt 
5. nap
Reggeli: Fekete kávé (cukor és tej nélkül)
Ebéd: 1 db főtt tojás. Tetszőleges mennyiségű spenót, enyhén sózva
Vacsora: 1 nagy steak (sertés vagy pulyka, panír nélkül, grillezve), zöldsaláta 
6. nap
Reggeli: Fekete kávé (cukor és tej nélkül)
Ebéd: Grillcsirke tetszőleges mennyiségben (köret nélkül)
Vacsora: 2 db főtt tojás, répa nyersen vagy főzve 
7. nap
Reggeli: Tea citrommal (cukor nélkül)
Ebéd: Párolt hal, paradicsom tetszőleges mennyiségben
Vacsora: Az eddigiek közül bármi választható

Címkék: Diéta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyicsak.blog.hu/api/trackback/id/tr955154230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása